Postadres:
Postbus 126
4000 AC TIEL
Nederland

Telefoon: 0900-HEARTBEAT (20cpm)

Email: info@stichtingheartbeat.nl

KVK: 11067121
IBAN: NL21RABO0129517763

BIC: RABONL2U
BTW-nummer: NL817270206B01
RSIN: 817270206

VEELGESTELDE VRAGEN

Voor wie is Stichting Heartbeat?

De impact voor een gezin waarvan één of meer van de kinderen hartpatiënt is, is groot. Zeker wanneer er langdurige ziekenhuisopnames noodzakelijk zijn, komen gezinnen onder druk te staan. Stichting Heartbeat zorgt in deze moeilijke periode voor een lichtpuntje. We bereiken dit door voor gezinnen met een hartpatiënt in de leeftijd van 0 tot 18 jaar gezinsvakanties en eendaagse activiteiten te organiseren. Altijd met plezier en ontspanning als uitgangspunt.

Hoe werkt de aanmelding voor een activiteit?

Gezinnen met een jonge hartpatiënt kunnen zich per activiteit aanmelden. De activiteiten worden bekend gemaakt via de nieuwsbrief en social media. Bij de meeste activiteiten geldt er geen beperking aan het aantal deelnemers. Als dat wel het geval is, kan het voorkomen dat er geloot wordt.

Aan sommige activiteiten, zoals HeartBallooning kun je helaas maar een keer deelnemen, omdat we zoveel mogelijk gezinnen de mogelijkheid willen bieden om hiervan gebruik te maken.

Hoe werkt de aanmelding voor een vakantie in de HeartVilla?

Om in aanmerking te komen voor een vakantie in de HeartVilla kunnen gezinnen zichzelf opgeven. Natuurlijk kunnen ook anderen, zoals gezinnen in een soortgelijke situatie of medisch specialisten, een gezin opgeven. Na ontvangst van de aanmelding wordt er contact opgenomen met het gezin door een van onze vrijwilligers.

Hoe is Stichting Heartbeat ontstaan?

Stichting Heartbeat is in 2006 opgericht door Björn en Nicole Tannemaat, naar aanleiding van de ervaringen die ze hebben opgedaan met hun zoon Sebastiaan, die geboren is met een hartafwijking. Tijdens de zomer van 2006 toen hij voor de 2e keer geopereerd moest worden aan zijn hart, is de knoop doorgehakt om gezinnen in een soortgelijke situatie ondersteuning te bieden.

Beschikt Stichting Heartbeat over een ANBI?

anbi_logoStichting Heartbeat is door de Belastingdienst, aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling, kortweg ANBI. Meer info hierover is te vinden op de site van de Belastingdienst. De belangeloze inzet van vele vrijwilligers, alsmede, uiteraard de onbezoldigde inzet van het bestuur zorgen ervoor dat de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Een versie van de statuten kan opgevraagd worden.

Kan ik als gezin “lid“ worden van Stichting Heartbeat?

Stichting Heartbeat is geen vereniging, waardoor we niet met een lidmaatschap werken. Gezinnen kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief en op die manier op de hoogte blijven van de activiteiten die we voor gezinnen organiseren.

Mijn kinderen moeten in de ochtend naar school. Kan ik ook later aanwezig zijn?

Ja, dat is mogelijk. De HeartRace Circuitdag begint vanaf 13:30 uur en kun je de activiteiten beleven De ervaring leert dat vanaf 14:00 uur de eerste auto’s arriveren, zodat de kinderen er nog even in kunnen kijken en op de foto kunnen gaan. Vanaf 17:00 uur vindt het circuitrijden plaats. Het is plezierig als jullie je daarvoor wel al op het terrein gemeld hebben.

Moet ik als rijder over een race-licentie beschikken?

Een race-licentie is wel gewenst, maar niet verplicht. Als er teveel aanmeldingen van rijders binnenkomen, krijgt een rijder met race-licentie voorrang. Het belangrijkste van het circuitrijden is dat de veiligheid van u en uw bijrijder op geen enkele manier in het geding is.

Kan ik meerijden met mijn zoon/dochter?

We proberen ieder jaar een aantal “gewone” auto’s aanwezig te hebben, waarbij het mogelijk is om met uw kind mee te rijden.

Voor welke leeftijd is de HeartRace Circuitdag geschikt?

In principe voor alle leeftijden. We proberen voor alle leeftijden activiteiten te hebben, van een springkussen tot schminken voor de jongsten tot het meerijden in een 4×4 auto op een bezoek aan de slipschool voor de oudere kinderen.

Moet ik mijn kinderstoeltje meenemen?

Tijdens de zogenaamde puppyrondes (<10 jaar) zijn er kinderstoeltjes aanwezig in de auto, dankzij sponsoring van Maxi-Cosi.

Zijn er kosten verbonden aan een verblijf in de HeartVilla?

Het is mogelijk om één keer gebruik te maken van de HeartVilla. Aan het verblijf zijn in principe geen kosten verbonden. Echter, gaan we er daarbij vanuit dat de HeartVilla netjes opgeruimd achter wordt gelaten en er geen schade is veroorzaakt aan het meubilair of de inrichting. Indien na het verblijf blijkt dat er extra kosten gemaakt moeten worden, worden deze wel in rekening gebracht.

Hoeveel personen kunnen er in de HeartVilla logeren?

Er zijn drie slaapkamers, waarvan 2 op de begane grond. In totaal kunnen er 6 personen logeren. Indien bijvoorbeeld opa en oma een nachtje langs willen komen, kunnen ze bijvoorbeeld in Otterlo gereduceerd verblijven bij Grand Cafe Hotel Kruller.

Welke (medische) voorzieningen zijn aanwezig?

In de kinderslaapkamer op de begane grond is een vaste infuuspaal aanwezig. In de aangrenzende badkamer is een baby-bad aanwezig en is het toilet en de douche voorzien van de Tiger Comfort en Safety collectie.

Hoeveel gezinnen zijn aanwezig in de HeartVilla?

De HeartVilla is bestemd voor één gezin. Je maakt dus altijd alleen met je eigen gezin gebruik van de HeartVilla.

Voor welke leeftijd/lengte zijn de activiteiten bij the Maxx?

Flashcape rooms: 9-13 jaar
Glowgolf: Alle leeftijden
Jumpen: Minimum leeftijd 10 jaar, van 6 t/m 9 jaar is er kinderjumpen
Karten: Minimum lengte 1.40m. T/m 14 jaar staat de snelheid lager ingesteld.
Lasergamen: Vanaf 8 jaar