HeartDrive 2007

Zondag 15 juli 2007 heeft Stichting Heartbeat de activiteit HeartDrive georganiseerd. Een groot aantal Rolls-Royces en Bentleys, mogelijk gemaakt door de vereniging De Mascotte, stonden al vroeg in de ochtend in de zon te glimmen op het parkeerterrein bij Restaurant de Betuwe te Tiel in afwachting van de bijzondere rit die ze vandaag zouden maken. De toertocht was namelijk bestemd voor gezinnen met een hartpatiëntje en natuurlijk hun broertjes en zusjes. De dag begon met een lekkere brunch, waarna de kinderen zich vermaakten in een heuse skelterbaan om vervolgens trappelend van ongeduld “hun” auto op te zoeken. Het instappen werd keurig begeleid door Clowns Zwap en Dongo, die iedere passagier nog even afstofte voor ze hun plek innamen in de lederen fauteuils. Natuurlijk moest er met iedere auto en de kinderen een foto worden gemaakt en dat zorgde voor een lange stoet rokende, oververhit rakende klassiekers. De qua leeftijd jongere auto’s hadden er duidelijk minder moeite mee, wat te zien was aan de gesloten ramen en de draaiende airco, maar bij de meeste auto’s waren de ramen wagenwijd open. Dat gaf de crew van SBS6 die voor een item in Hart van Nederland aan het filmen waren mooi de gelegenheid nog even wat shots te maken van de blije gezichten.

 

De langzaam op gang gekomen stoet, waarbij de oudste Rolls-Royce uit 1932 was, maakte vervolgens een rit door de Betuwe langs Zoelen, De Beldert en Lienden, om daarna een stuk van het Land van Maas en Waal te bekijken. Bij de Markt in Druten was een tussenstop, alwaar van een overheerlijk ijsje werd genoten en een bezoek werd gebracht aan de Auto Art Collection. Stuk voor stuk prachtige auto’s, waar langdurig over nagepraat zou worden. De kinderen genoten van een echte brandweerauto uit 1917 en het hoogtepunt werd gevormd door het mogen starten van een prachtige Mercedes. Dat gaf aardig wat lawaai in de Drutense straten.

Na de terugtocht stond in Tiel nog een grote verrassing te wachten. De vrijwilligers van de brandweer Tiel hadden enthousiast hun medewerking toegezegd en stonden met gillende sirenes de kinderen op te wachten. En met de warme benauwde dag die het zondag was, zorgde dat voor de nodige verkoeling. Het werd dan ook een groot waterballet. Een fotoverslag:

 

Bijzonder dank aan onze sponsoren en vrijwilligers: Fotografie: Misja van Lanen & Hans Boutkan
Clowns Zwap en Dongo
De Mascotte
Restaurant de Betuwe
Betuwe Events
Excluton
ABW
Zoll
Four Oaks
De Betuwse Kindertuin
GTO
Alex Beleggersbank
Toyota
Jeunesse
RAVU
Auto Art Collection
Jos Premium Gifts
Berg Toys
Brandweer Tiel
ABC Ballonnen