HeartDrive 2008

Op zondag 15 juni 2008 is de toertocht HeartDrive voor de tweede keer verreden. Net als vorig jaar, toen er met Rolls Royces en Bentleys gereden werd, stonden er ook dit jaar weer bijzondere auto’s, namelijk alleen maar cabrio’s, te wachten om gezinnen met een hartpatientje en hun broertjes en zusjes een bijzondere en ontspannende dag te laten beleven. Vanwege het EK Voetbal wat momenteel plaatsvindt, was er voor gekozen de HeartDrive een voetbaltintje te geven. Het Willem II stadion in Tilburg was dan ook een gepaste locatie om vanuit te vertrekken.

 

De dag begon voor de gezinnen, maar ook voor de bestuurders van de auto’s met een rondleiding door het stadion van Willem II. Een aantal kinderen mocht daarbij plaatsnemen achter de microfoon in de persruimte en er mocht een kijkje genomen worden op het veld. En vanzelfsprekend heeft iedereen op de tribune gezeten. Daarna stond er een overheerlijke lunch op de planning en na een welkomstwoord van de voorzitter van Stichting Heartbeat, Björn Tannemaat, en het overhandigen van het schilderij Hartegeluk! aan Ton Gimbrere, directeur van de Bonheur Horecagroep, als dank voor hun gastvrijheid, konden de auto’s eindelijk hun passagiers verwelkomen.  Daarnaast was er ook nog een oude postbus het terrein van het stadion op komen rijden, met een groot open dak.

Na de nodige wisselingen doordat kinderen bij elkaar wilden zitten en moeders hun plekje in de bus innamen om gezellig bij te kletsen, konden de motoren gestart worden. Voor een aantal vaders gaf dat nog een extra verrassing. Omdat het vaderdag was, hadden een aantal kinderen hun vader opgegeven om zelf te mogen rijden in een cabrio.

Eindelijk kon de stoet auto’s op pad. De zon scheen gelukkig, waardoor de daken lekker open konden. De uitgezette route ging over de smokkelroutes rondom Tilburg en de grens met België. De smalle wegen en paadjes waren vooral een stevige aanslag op de stuurmanskunsten van de buschauffeur. Alleen in Baarle Nassau kon er een bocht niet gemaakt worden, waardoor de stoet doorbroken werd. Dat resulteerde in een eerder geplande tussenstop, waarbij nog maar vijf van de 23 auto’s bijeen bleken. Na wat telefoontjes heen en weer, werd een groot gedeelte weer samengevoegd. De rest, zo bleek later, was doorgereden naar de officiële tussenstopplaats, ’t Hegse Stalleke. Deze buitenspeeltuin gaf de kinderen de mogelijkheid om even de benen te strekken en de ouders en bestuurders om een lekker drankje te nuttigen. Na de groepsfoto werd de terugtocht ingezet, waarna iedereen weer veilig aankwam in Tilburg. Met een oranjepakket en een poster gingen de gezinnen naar huis en de bestuurders werden voor hun inzet bedankt met een heerlijke fles rosé wijn.

Fotografie: Misja van Lanen & Hans Boutkan

 

Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers.

Een videoimpressie: