HeartDrive 2009

Vele blije gezichten waren het resultaat van de op zondag 14 juni 2009 in een Saab cabriolet verreden HeartDrive door de omgeving van Volendam. De toertocht, inmiddels voor de 3e keer verreden is een van de jaarlijkse activiteiten die Stichting Heartbeat organiseert voor gezinnen met een hartpatiëntje. Plezier en ontspanning, dat is waar deze organisatie voor staat! En plezier heeft een ieder gehad. Niet alleen de gezinnen, maar ook de berijders hebben werkelijk genoten.

De HeartDrive had Volendam als vertrekpunt. Na een overheerlijke appeltaart en een kopje koffie bij Grand Cafe Pieterman kon het programma beginnen. Natuurlijk met een bezoek aan Volendam. Per loungeboat werden de deelnemers aan de HeartDrive naar de oude haven van Volendam gebracht, alwaar een rondleiding stond uitgestippeld. De gezinnen hadden de grootste lol bij het maken van een foto in Volendamse klederdracht, welke ze als aandenken aan deze geweldige dag mee naar huis kregen.

Na de lunch was het eindelijk zover. Tijd om te rijden! De auto’s werden voorgereden, de autonummers opgeplakt en de gezinnen konden op zoek naar hun auto. Enige zweetdruppels om autostoeltjes achter in een cabriolet te krijgen later, kon de tocht van start.

Een lint van auto’s heeft zich daarna door de weidse gebieden geslingerd. Heerlijk over dijkjes gereden, door de weilanden en natuurlijk door plaatsen als Edam, Oosthuizen en Monnickendam. Halverwege is in Katwoude een stop gehouden bij een kaasboerderij, waar een korte uitleg is gegeven over het maken van kaas en er vooral veel kaas geproefd kon worden. Voor de trotse eigenaren van een Saab was het maar moeilijk daaraan deel te nemen, want die hadden net even de tijd elkaars bolide te bewonderen.

Het tweede deel bracht plaatsen als Durgerdam, Ransdorp en Broek in Waterland met zich mee. En voor sommige van de gezinnen nog een aantal moeilijke momenten bij het oplossen van de puzzeltocht die tijdens de tocht uitgezet was. Een liedje van Nick en Simon over een meisje was nog wel op te lossen, maar de afkorting HBOK van een plaatselijke voetbalvereniging bleek redelijk pittig.

Aan het eind van de dag gingen de 15 gezinnen met een grote glimlach op het gezicht naar huis. En ook de cabrio rijders hebben zich prima vermaakt, gezien alle aanmeldingen voor volgend jaar. Geweldig!

Een video-impressie:

Een foto-impressie: