HeartDrive 2012

Zondag 10 juni 2012 heeft Stichting Heartbeat voor de 6e keer de HeartDrive gehouden. Na toertochten op de Veluwe, rondom Volendam,Tilburg en vorig jaar de Bommelerwaard was het decor van deze editie de prachtige omgeving van Nijmegen. Om 10 uur stonden de eerste gezinnen al te trappelen voor de ingang van Speeltuin De Leemkuil. Na de inschrijving konden de kinderen lekker hun gang gaan met de vele speeltoestellen, glijbanen en de waterpartij. Ondertussen werd het parkeerterrein langzaam gevuld met Saab Cabrio’s. In totaal waren er 22 schitterende exemplaren, van klassiekers tot gloednieuwe. Al met al een mooi plaatje. De meeste auto’s zijn van privé-eigenaren, die naast hun auto ook hun dag ter beschikking stellen om de gezinnen een geweldige dag vol plezier en ontspanning te bezorgen. Daarnaast waren er auto’s beschikbaar gesteld door Karssen BV uit Driebergen en Autobedrijf Mulders uit Tiel.

Na een welkomstwoord en een goed verzorgde lunch en het maken van de nodige foto’s bij de auto, achter het stuur en op de motorkap was het om 12 uur eindelijk zover. De start van de HeartDrive. Het eerste deel van de tocht voerde de deelnemers over de Postweg, langs zweefvliegveld Malden en over de Zevenheuvelenweg met als eindbestemming Stalhouderij Kasteelschehof. Onderweg moesten de gezinnen vragen beantwoorden, foto’s herkennen en de lastigste opdracht bleek het tellen van het aantal paarden onderweg. Vooral bij Lagewald werd er veel gevraagd van het telraam.

Bij Stalhouderij Kasteelschehof stond voor de gezinnen een huifkar klaar, die een tocht maakte naar Hotel Restaurant Oortjeshekken. Ondertussen bewonderden de Saabrijders elkaars auto’s, werd er gezellig bijgekletst en zelfs een auto getuned. Na de stop bij Oortjeshekken waar onder het genot van een stralende zon een lekkere versnapering werd genuttigd stond deel 2 op de planning. Via de Ooijse Bandijk en Kerkdijk ging de stoet richting Restaurant De Duivelsberg. Doordat er hier en daar wat verkeerde interpretaties waren van het routeboek liep de dag wat vertraging op, maar uiteindelijk wist iedereen de schitterende locatie in het bos te vinden. Eigenaar Johannes van den Bent verzorde een smakelijke borrel met natuurlijk pannenkoeken, bittergarnituur en een lekker ijsje voor de kids. Tijdens de prijsuitreiking ontving Kyara de Graaf een paardenpuzzel, omdat ze als enige exact op het aantal paarden van 264 was gekomen. Iedereen kreeg voor de moeite een lekkere hart-lolly en voor de rijders stond er een flesje Prosecco klaar. Volgend jaar wordt de HeartDrive verreden op zondag 9 juni.