HeartRace Circuitdag 2012

 

Stichting Heartbeat heeft het eerste lustrum van de HeartRace Circuitdag op gepaste wijze gevierd met opnieuw een spectaculaire circuitdag op het circuit van Zandvoort. Op 28 augustus traden ruim 70 exclusieve sportwagens aan om, aangevoerd door Caterham F1 testcoureur Giedo van der Garde en presentator Rob Kamphues, meer dan 300 Heartbeat-gasten een prachtige dag op het circuit van Zandvoort te bezorgen.

De middag in Zandvoort stond voor de kleine én grote gasten bol van de activiteiten. Naast springkussens, een skelterbaan en een slotracebaan verzorgde de nieuwe BMW Driving Experience Slotemakers antislipschool spectaculaire demo’s, was de Landmacht present om gasten in twee Fenneks-voertuigen mee te nemen voor een 4×4 experience in de duinen van het circuit en stond er een prachtige driftshow op het programma. Maar de grootste aandacht ging uiteraard uit naar de circuitsessie, waarbij zo’n 70 exclusieve Ferrari’s, Maserati’s, Porsches, Mercedes-Benz-modellen en tal van andere bolides de gasten op snelheid mee over het circuit van Zandvoort namen.

BN’ers steken Stichting Heartbeat hart onder de riemCaterham Formule 1 testcoureur en GP2-rijder Giedo van der Garde werkte belangeloos mee aan deze dag als ambassadeur en voerde het veld aan in, hoe toepasselijk, een BMW M3 safety car. “Heel graag wil ik Giedo hartelijk bedanken voor zijn medewerking en inzet,” verklaart Björn Tannemaat, voorzitter van Stichting Heartbeat. “Afgelopen weekend nog zat hij achter het stuur van een Caterham Formule 1 auto en aanstaand weekend rijdt hij alweer een GP2-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Ik vind het fantastisch dat Giedo ondanks zijn drukke schema toch een gaatje voor ons vrij heeft willen maken.”

Nog een bekend gezicht tijdens de HeartRace Circuitdag was dat van presentator en coureur Rob Kamphues. “Rob heeft als hartpatiënt zelf op zeer jonge leeftijd een ingrijpende hartoperatie ondergaan, en is het bewijs dat een hartafwijking je er niet van hoeft te weerhouden om een prachtig leven te hebben,” voegt Tannemaat toe.

Net als voorgaande jaren werd de HeartRace Circuitdag opnieuw mogelijk gemaakt met de hulp van een groot aantal vrijwilligers en bedrijven. “Het gaat te ver om iedereen persoonlijk te kunnen bedanken, maar een dag als deze is niet mogelijk zonder de hulp van heel veel mensen en bedrijven die geheel belangeloos meewerken om de jonge hartpatiëntjes samen met hun familie een prachtige dag te bezorgen. Langs deze weg wil ik hen nogmaals heel hartelijk bedanken! Voor de financiële ondersteuning van deze dag stond Kiwanis Club Tiel garant.”  

 

FOTOREPORTAGES

Van de HeartRace Circuitdag 2012 zijn vele foto’s gemaakt. De eerste impressies:

Foto’s Richard Hulshof
Foto’s Axel 
Foto’s Klaas Norg
Foto’s Marco de Groot 
Foto’s Ramon Bovenlander 

PUBLICATIES

Autoweek.nl
Motorautosport.nl


VORIGE EDITIES

HeartRace Circuitdag 2011
HeartRace Circuitdag 2010
HeartRace Circuitdag 2009

HeartRace Circuitdag 2008