HeartRace Circuitdag 2013

 

 

JAN LAMMERS EN ROB KAMPHUES STEKEN STICHTING HEARTBEAT HART ONDER DE RIEM TIJDENS HEARTRACE CIRCUITDAG 2013

Dankzij de medewerking van coureurs & BN’ers Jan Lammers en Rob Kamphues, het bedrijfsleven, de Landmacht én vele vrijwilligers is de 2013-editie van de HeartRace Circuitdag opnieuw een groot succes geworden. Deze week vond het jaarlijkse circuitevenement van Stichting Heartbeat voor jonge hartpatiëntjes en hun families wederom plaats op Circuit Park Zandvoort. Daar brachten tal van prachtige (race)bolides en vele activiteiten opnieuw een brede glimlach op de gezichten van de honderden gasten van Stichting Heartbeat.

De HeartRace Circuitdag is een initiatief van Stichting Heartbeat in samenwerking met het Raceteam Hartrijden.nl, om jonge hartpatiëntjes samen met hun broertjes, zusjes en ouders jaarlijks een prachtige dag op het circuit te bezorgen. Naast tal van activiteiten naast de baan bestaat het hoofdoptreden ieder jaar weer uit een circuitsessie van twee uur, waarbij jong én oud plaats kan nemen in de bijrijdersstoel van prachtige racebolides en exclusieve sportwagens, voor een aantal spectaculaire ronden over het circuit van Zandvoort.

Medewerking van velen
Onder leiding van coureur Jan Lammers en coureur/presentator Rob Kamphues namen afgelopen woensdag zo’n vijftig auto’s bezit van het circuit in de Zandvoortse duinen om de honderden jonge en oudere gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Importeurs van merken als JaguarLandroverMercedes-BenzChevrolet en Cadillac zetten zich net als bedrijven als Louwman ExclusiveMunsterhuis Sportscars en SDR Sportscars met hun adembenemende Vstrom belangeloos in om opnieuw de mooiste auto’s voor dit jaarlijks terugkerende initiatief beschikbaar te stellen. Naast exclusieve sportwagens voor de openbare weg konden de gasten uiteraard ook plaatsnemen in de vele raceauto’s die deelnamen aan de HeartRace Circuitdag. Waarbij naast de marshalls van de OCA, de Officials Club Automobielsport, Dorel opnieuw tekende voor de veiligheid van de jonge hartpatiëntjes door alle auto’s van Maxi-Cosi kinderstoeltjes te voorzien; met als bijkomend voordeel dat de jonge Heartbeat-gasten ook daadwerkelijk boven het dashboard uitkwamen om het spektakel goed te kunnen volgen.

Naast de baan was er uiteraard ook volop vertier voor de gasten van Stichting Heartbeat. Naast springkussens, een quadbaan en een slotracebaan, mede dankzij de hulp van Attractieverhuur Moonen, verzorgde de BMW Driving Experience Slotemakers antislipschool opnieuw spectaculaire demo’s, was de Landmacht present om gasten in imposante Fenneks-voertuigen mee te nemen voor een 4×4 experience in de duinen van het circuit, zorgden diverse computergames voor volop digitaal raceplezier en verzorgde de Frietwagen op Locatie de inwendige mens. De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van Kiwanis Tiel, die hiervoor jaarlijkse de Rivierenland Rally organiseert

Björn Tannemaat, voorzitter van Stichting Heartbeat, toonde zich wederom zeer tevreden over het verloop van de dag, en met name over de medewerking van de vele vrijwilligers en de welwillendheid van het bedrijfsleven en de Landmacht. “Zonder de inzet van hen kunnen we een dag als deze niet mogelijk maken. Bovendien bieden prominenten als Jan en Rob ons de mogelijkheid om extra aandacht voor Stichting Heartbeat in het algemeen en de HeartRace Circuitdag in het bijzonder te vragen. Daarnaast is een speciaal woord van dank aan het Raceteam Hartrijden.nl onder leiding van Marcel van Dam meer dan op zijn plaats. Dankzij de hulp van dit team kunnen we jonge hartpatiëntjes en hun families deze dag al jarenlang aanbieden, wat in één woord fantastisch is.”

FOTOREPORTAGES

Van de HeartRace Circuitdag 2013 zijn vele foto's gemaakt:

Foto's Klaas Norg
Foto's Marco de Groot
Foto's Ilone Rijsbergen
Foto's Misja van Lanen
Foto's Ramon Casparie