Lustrumeditie HeartDrive, van spannend tot spectaculair

Stichting Heartbeat organiseerde afgelopen zondag 26 juni alweer voor de 5e keer de HeartDrive. Na eerdere toertochten in de omgeving van onder meer Volendam, Tilburg en op de Veluwe, stond deze lustrumeditie in het teken van de kastelen die in de Bommelerwaard staan. Rond 12 uur vertrokken ruim 20 Saab Cabrio’s, met daarin gezinnen waarvan een van de kinderen hartpatiënt is, vanaf De Heeren van Suylighem in Zuilichem voor een tocht over de dijken in de Bommelerwaard. Bij Kasteel Ammersoyen vond de eerste stop plaats, waar de keurig gepoetste Saabs allemaal achteruit geparkeerd voor het kasteel geplaatst werden, waardoor er een mooie groepsfoto gemaakt kon worden. Aansluitend kregen de gezinnen en de rijders een rondleiding door het kasteel en kon de lunch genuttigd worden. Met enige achterstand op het tijdschema vervolgden de auto’s hun weg. Onderweg kwamen ze langs Slot Well en Kasteel Nederhemert. Het modderige zandweggetje om bij het kasteel te komen, leidde natuurlijk tot gemopper en tot vragen over wie de auto na afloop zou gaan wassen. In Eethen, waar bij Paintball Area68 de volgende stop gepland stond was stonden de gezichten van de kinderen gespannen. In het routeboek werd een kleurrijk wapengekletter van moderne ridders aangekondigd, oftewel paintballen. Alle kinderen die het durfden mochten met een echt paintballgeweer schieten op de doelen die door de organisator, Paintball One, waren neergezet. Met kleurige rookbommetjes werd het een erg spannende activiteit, waarbij de nodige doelen omver werden geblazen. Natuurlijk mochten ook de ouders het proberen, voordat de weg vervolgd werd naar Slot Loevestein.

Weer onderweg werd het routeboek verkeerd geïnterpreteerd. De voorste rijder zag een fietspad voor parallelweg aan en dus ging de hele stoet een stukje over het fietspad. Voor de rijders een lastig moment, maar voor de kinderen een geweldige ervaring, want de nabijgelegen rotonde werd door het verkeerd rijden veelvuldig aangedaan onder luid getoeter. Met een grote grijns op ieders gezicht werd de weg vervolgd. Een roofvogelshow op Slot Loevestein bood een spectaculair slot van deze geweldige dag. Een aantal van de kinderen mocht proberen om de vogel op hun arm te laten landen en dat ging wonderbaarlijk goed. Hilariteit alom was er toen een van de vogels een kijkje in een boom ging nemen om vervolgens toch naar zijn begeleider te luisteren en braaf terug te vliegen. Kai, de Amerikaanse Zeearend, maakte nog een aantal scheervluchten over het publiek, voordat de laatste etappe werd gestart. Terug naar de Heeren van Suylighem voor een overheerlijk buffet, waarna iedereen met een prachtige bos zonnebloemen weer in de eigen auto naar huis mocht. Een van de Saab rijders merkte op: “Een geweldige dag, super om al die blijde gezichten te zien bij zowel de gezinnen als bij de Saab rijders. Het was een dag vol spanning, met een spectaculair slot.” Volgend jaar wordt de HeartDrive verreden op zondag 10 juni. Aanmelden kan via www.heartdrive.nl

Een aantal foto’s zijn na te bestellen via Oypo. (Foto’s zijn gemaakt door Hans Boutkan, HaBo Fotografie en Misja van Lanen, Studio207)