Stichting Heartbeat van start

De oprichting van Stichting Heartbeat is een feit. Vanaf 2007 zal Stichting Heartbeat actief aan de gang gaan om haar doelstellingen te bereiken.

Persbericht, verstuurd 1/1/2007:

In Nederland worden jaarlijks zo’n 1400 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit heeft een enorme impact, zowel op het kind als op het gezin. Stichting Heartbeat organiseert vakanties voor gezinnen met jonge hartpatiëntjes. Oprichter van Stichting Heartbeat is Björn Tannemaat uit Tiel. Hij werd twee jaar geleden vader van Sebastiaan. “De bevalling ging prima en de eerste paar dagen leek er niets aan de hand, maar toen kwamen de eerste problemen aan het licht. Sebastiaan bleek een aangeboren hartafwijking te hebben. Tien dagen na zijn geboorte onderging hij de eerste van zijn twee hartoperaties.”
Tannemaat kwam in die periode in contact met ouders van andere zieke kinderen. “Het viel me op dat iedereen eigenlijk alleen bezig is met overleven. Je hele leven draait om de ziekte van je kind. Logisch, maar je dreigt soms te vergeten dat er ook nog een leven buiten het ziekenhuis is. Ziek zijn betekent niet dat je geen plezier kan hebben. Er even tussenuit zijn, een weekje weg naar een bungalowpark bijvoorbeeld, helpt enorm om de rust in het gezin weer te herstellen.” Met die intentie werd Heartbeat eind vorig jaar officieel opgericht. Doelstelling is om op jaarbasis 50 vakanties te gaan organiseren. Tannemaat: “Als op vakantie gaan om gezondheidsredenen niet kan, plaatsen we een speelhuis bij de kinderen thuis. Het gaat er om dat we het vakantiegevoel overbrengen en het hartpatiëntje een veilig plekje thuis heeft.” Naast het organiseren van vakantieweken houdt Heartbeat zich bezig met een betere verspreiding van draagbare defibrillatoren, de zogenoemde AED’s. Tannemaat: “Binnen enkele weken starten we met een campagne om mensen bewust te maken van de noodzaak om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Want problemen met het hart kan iedereen overkomen.” Voor meer informatie: www.stichtingheartbeat.nl