TEAMHARTVRIENDEN APP BRENGT JONGEREN MET EEN HARTAANDOENING SAMEN

De Hartstichting heeft onlangs de TEAMHartvrienden app voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een hartaandoening gelanceerd. De app is tot stand gekomen door een samenwerking met het KPN Mooiste Contact Fonds.

De 13-jarige Nadine is één van de 9.000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Nederland met een hartaandoening. Dankzij verbeterde medische wetenschap wordt 85% van deze jongeren volwassen. Een hartaandoening heeft enorme impact op het leven van deze jongeren. Niet je zware tas met schoolboeken van het ene lokaal naar het andere lokaal kunnen dragen. Steeds opnieuw moeten uitleggen dat je niet aan alle (sportieve) activiteiten mee kan doen. Aan het uiterlijk van deze jongeren is niets te zien en dat zorgt voor veel onbegrip. Jongeren voelen zich daardoor vaak eenzaam en hebben moeite om aansluiting te vinden bij gezonde leeftijdsgenoten. Nadine: “Gelukkig hebben we nu de TEAMHartvrienden app waarin we met elkaar tips kunnen delen en verhalen kunnen vertellen. Dat is heel fijn en het is ook hartstikke leuk om te doen. Ik voel mij minder eenzaam en heb nu al veel meer vrienden.”

De app valt onder het programma Hartvrienden (www.hartstichting.nl/hartvrienden). Hartvrienden biedt betrouwbare informatie en helpt kinderen en hun omgeving te leren leven met hun hartaandoening. Met het onderdeel TEAMHartvrienden geeft de Hartstichting jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een hartaandoening informatie, begrip en steun in een belangrijke fase in hun leven. Binnen de app worden o.a. ervaringen uitgewisseld, blogs en vlogs geschreven. Verder kunnen vragen gesteld worden aan bekende experts, waaronder Sanderijn van der Doef (seksuoloog), een gezondheids- en jongerencoach. Daarnaast is er een kennisbank beschikbaar waarachter grondinformatie over de desbetreffende aandoening te vinden is.

Kijk op https://www.hartstichting.nl/hartvrienden/team-hartvrienden voor meer informatie.