XELTIS HEARTRACE CIRCUITDAG IN EEN WOORD TOP!

Woensdag 19 augustus hield Stichting Heartbeat voor de 8e keer de HeartRace Circuitdag op het circuit van Zandvoort met Xeltis als hoofdsponsor. In de middag konden de ruim 65 aanwezige  gezinnen genieten van allerlei race gerelateerde activiteiten. RijFerrari.nl stond bijvoorbeeld klaar met een echte Ferrari 348, waar kinderen jong en oud zelf achter het stuur mochten kruipen. Door de dubbele bediening in deze lesauto leek het of zelfs de jongsten vol gas weg reden op het lange rechte stuk. Hilariteit en groot plezier. Al snel vormde zich een rij van enthousiaste fans die graag een ritje wilde maken.  De Landmacht was weer aanwezig met 2 Fenneks voertuigen, waar in meegereden kon worden en de brute kracht indruk maakte. Er tussendoor racete een knaloranje 2CV van het 2CV Rally Raid Team Heart 2 Beat.

Verder konden de kids genieten van een bungeetrampoline en springen in een reuze-raceauto. Independent Wheels was aanwezig om de kinderen kennis te laten maken met speciale SegWays. Deze stichting pleit al jaren voor een positieve benadering van mobiliteitsvraagstukken voor mindervaliden. De snelle jongens konden op een Quad (Attractieverhuur Moonen) in de rondte sturen en zelf proberen hoe lang ze erover doen om een band te verwisselen van een Formule 1 auto (Cars&Stars). En dat bleek nog best lastig.

Race simulators en een slotracebaan (van Schaap Spelverhuur) ontbraken deze dag ook niet. Op de race simulators konden de kinderen alvast zelf een rondje rijden over het circuit van Zandvoort. En nadat ze daarmee klaar waren stond er een glimmende Range Rover (van Landrover Nederland) te wachten om ze richting de 4×4 baan te brengen. Een tweetal Jeeps van Go2Dakar Events stond daar klaar om een rondje over het 4×4 terrein te rijden. Spektakel alom.

Onder het genot van een frietje, pizza slice, smoothie, kopje koffie en de door Lidl beschikbaar gestelde gezonde versnaperingen kon er genoten worden van al het blinkende geweld wat ondertussen het terrein op kwam rijden. Ondermeer een tiental Donkervoorts, Ferrari’s, Morgan, Lotussen en vele andere sportauto’s was aanwezig. Bijzondere vermelding verdient het Nederlandse automerk Vencer. Een spectaculaire auto, die gezien de hoeveel gemaakte foto’s op veel enthousiasme van de aanwezige bezoekers kon rekenen. Dankzij importeurs als Opel, Peugeot, Alfa Romeo, BMW en Land Rover en natuurlijk de vele vrijwilligers kon er weer een prachtig evenement worden gehouden.

Op een reusachtig scherm van TriLedgy kregen de sponsoren natuurlijk de aandacht die ze verdienen, met hoofdsponsor Xeltis voorop. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van biologische cardiovasculaire hulpmiddelen en heeft eerder dit jaar samen met de Scouting Helmond een inzameling gehouden. Enkele scouts waren aanwezig om de cheque symbolisch te overhandigen, onder toeziend oog van TV-presentator Rob Kamphues (tevens oprichter van Stichting Groot Hart).

Na zijn motiverende praatje kon het echte werk beginnen voor de bezoekers. Het racen over het circuit. Niet te snel, maar met volle beleving.

 

[vc_video title=”HeartRace Circuitdag 2015″ link=”https://www.youtube.com/watch?v=bujQffe-UAo”]

 

Alle foto’s zijn te vinden via:

Marco de Groot

Richard Hulshof

Ramon Casparie