Zwaaiend door de Betuwe!

Zondag 9 juni zijn vele fietsers en wandelaars in de Betuwe en het Land van Maas en Waal enthousiast toegezwaaid vanuit een rij Saab Cabriolets. Kasteel Wijenburg te Echteld speelde voor de 7e editie van de HeartDrive een voortreffelijk gastheer voor de ontvangst van de gezinnen en de Saab-eigenaren, die na een lekker broodjesbuffet rond 12 uur voor de eerste etappe vertrokken. Onderweg veel plezier makend in de auto's en natuurlijk goed aan het opletten voor de moeilijke vragen in het routeboek trok de stoet door het landschap. Een van de vragen, "Hoe heet het strand in Tiel?", werd aanvankelijk lacherig weggewuifd. Tiel, een strand? Maar het lekkere weer zorgde voor een goed gevulde Beldert Beach, waardoor er weer een vraag goed ingevuld kon worden. De prijs van de sinaasappels in Lienden was gelukkig niet gewijzigd, waardoor de organisatie niet voor verrassingen kwam te staan bij de finish. Langs de Betuwelijn en de vele fruitboomgaarden werd de eerste stopplaats bereikt, het Nationale Fruitpark Ochten. Het terras stroomde vol met de deelnemers en de kinderen doken snel de speeltuin in. Onder het genot van een van de vele smaken appelsap en een lekker zakje chips werden de eerste ervaringen uitgewisseld. "De auto waar ik in zit kan wel 100!" en "Ik mocht het dak open en dicht doen". Het vervolg van de tocht voerde de auto's over de Waalbandijk door Ochten, IJzendoorn en langs Echteld. Onderweg was goed te zien hoe hoog het water momenteel staat. Nadat de Prins Willem Alexanderbrug overgestoken was, brak de sliert in meerdere stukken door foutieve navigatie. Wel of niet links, mooi om te zien dat de auto's elkaar als makke schapen volgen. Bij de 2e stop, Bert's Animal Farm (www.animalverhuur.nl) in Appeltern, kwamen de deelnemers uiteindelijk vanaf drie kanten aangereden. Toch handig die navigatiesystemen in de auto.

De prachtig in klederdracht gestoken medewerkers van Bert's Animal Farm stonden ons op te wachten met een diversiteit aan dieren. Knuffelmanden met biggetjes, hondjes, eendjes en kippetjes. Een loslopend ADHD paardje, lama's, geiten, kalfjes, ezels en zelfs een kameel. De kinderen genoten zichtbaar, net als de ouders en de Saab rijders. Nadat de kinderen een rondje op de kameel hadden gezeten, durfden ook enkele volwassen het aan. Voor de groepsfoto kwamen er zelfs 4 kamelen uit de wei. Nadat de kalfjes melk hadden gekregen, iedereen die het durfde de slangen hadden aangeraakt en om de nek had gehad, was het tijd om afscheid te nemen. Bij de poort ontvingen alle kinderen nog een afscheidscadeautje van een enthousiast zwaaiende crew.

Deel 3 van de rit was gemakkelijk. Hoe snel kunnen we terug naar Echteld? Nog een laatste foto onderweg en op naar de borrel in de tuin van Kasteel Wijenburg. Een dag met een gouden randje volgens een van de Saab Rijders.